Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köszöntjük a PADLÁSon.

Kép

"Mert kell egy hely..."

 

  

    2009. szeptemberében induló csoportjainkba  általános iskolás korú gyermekek jelentkezését várjuk.

Részletek a Hírek / Aktualitások menüpont alatt olvashatók.

 

  Bemutatkozás

 

 Szabóné Alafi Máriának hívnak. Egy főiskolás nagyfiú és két általános iskolás kislány édesanyja vagyok. Saját magamon tapasztaltam és tapasztalom, hogy milyen nehez a lakóhelyétől távol dolgozó szülő számára megoldani gyermeke napközbeni felügyeletét.

 Jó érzéssel tölt el, hogy az általam létrehozott családi napközi nem csak munkahelyet teremt, hanem segítséget nyújt azoknak a gyermekes családoknak is,  ahol a szülők  munkájuk, önképzésük miatt nem tudják megoldani gyermekük napközbeni ellátását, mivel nincsen családon belüli segítségük.

 

 A Családi Napközi

 

 A gyermekvédelmi törvény szerint a családi napközi a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája.

 Családi napközibe 20 hetes kortól 14 éves korig járhatnak a gyerekek, ahol napközbeni ellátásként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletet, gondozást, nevelést és étkeztetést kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői munkavégzésük, munkaerő-piaci részvételt elősegítő programban, képzésben való részvételük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni.

 A gyermekek napközbeni ellátásának minősül a bölcsődei és óvodai ellátásban nem részesülő, továbbá az iskolai oktatásban részesülő gyereknek az iskola nyitvatartási idején kívüli, valamint az iskolai napközit vagy tanulószobai ellátást igénybe nem vevő gyermek családi napköziben történő, nem közoktatási célú ellátása.

 

 

A PADLÁS

 

  PADLÁS Napközi 2009-ben kezdi meg működését Budapest X. kerületében, az Óhegy utca és a Kada utca kereszteződésétől nem messze, egy kertes családi ház tetőterében.

  A gyermekek rendelkezésére álló alapterület 60 m2. A gyerekek részére külön előtér, játszó és tanulósarok, mosdó és WC került kialakításra.

  A napközi belső terének kialakításánál (bútorok, eszközök, játékok, dekoráció) abból indulunk ki, hogy szolgáltatásaink az óvodások és általános iskolába járó gyerekek számára is elérhetők.

 

 Óvodás korú gyermekek számára a családi napköziben történő elhelyezés több szempontból is előnyös. A kislétszámú (7 fő/csoport) csoportok nem csak az egyénre szabott foglalkozásokat teszik lehetővé, hanem lehetőséget biztosítanak a testvérek számára a családon kívüli együtt nevelkedésre is. A családias környezet megkönnyíti a szülőtől való elszakadást, valamint előkészíti a nyagobb közösséghez való későbbi zökkenőmentes csatlakozást is. 

   

Általános iskolás korú gyermekek számára nyújtott szolgáltatásain elsődleges célja sikerélményhez juttatni a hozzánk járó gyerekeket. Olyan foglalkozásokat kínálunk a számukra, melyek szabadidejük aktív és hasznos eltöltéséhez járulnak hozzá. Szervezünk tanulás módszertani, valamint felvételi előkészítő foglalkozásokat és korrepetálásokat is, melyekkel reményeink szerint ahhoz is hozzájárulunk, hogy az általános iskola keretein belül sikeresebbek legyenek.

 

 

A napközi szolgáltatásait nem csak teljes hónapra vagy hétre, hanem akár csak bizonyos napokra vagy szolgáltatásokra is igénybe lehet venni.  A díjfizetésre különböző típusú szolgáltatási csomagokat alakítottunk ki.

 

Szeretettel várunk mindenkit, kicsit és nagyot egyaránt!